Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 21 de juny del 2011

Llum verd definitiu al parc eòlic de Barbers

Després de deu anys de tràmits, el govern català ha donat llum verd definitiu al parc eòlic de Barbers, situat entre els termes municipals d'Ascó, Móra d'Ebre i Garcia.

El diari oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat l'aprovació del projecte executiu, la modificació de l'autorització administrativa i la declaració d'utilitat pública. Això significa que l'empresa promotora Tarraco Eòlica Ascó SL pot demanar el permís d'obres per començar a construir el parc.

Aquest parc eòlic disposarà d'una potència de 30 megawatts i tindrà dotze aerogeneradors de 2,5 megawatts cadascun. La inversió prevista és d'uns 33 milions d'euros. Es tracta d'un dels projectes eòlics que més anys ha tardat a tramitar-se. Els tràmits es van iniciar el maig del 2001. En aquell moment es van projectar 24 aerogeneradors d'1,3 megawatts perquè encara no existien els de 2,5. Ahir, fonts de la patronal eòlica Eoliccat van lamentar el retard. Un dels últims entrebancs van ser unes al·legacions dels serveis territorials de Medi Ambient a l'Ebre que assenyalaven que el parc afectava uns camins ramaders.