Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 18 d’octubre del 2011

180 Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova



Números rodons per a la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que aquest any arriba a la 180a edició convertida en tot un referent a les comarques meridionals.



Obre les portes la 180 edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova i que romandrà oberta fins al diumenge 23 d’octubre. En aquesta ocasió serà el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, l’encarregat de realitzar el pregó inaugural, i posteriorment es procedirà al lliurament dels premis dels concursos literaris i de vins, així com a la presentació oficial de la imatge de la propera Fira de l’Oli 2012 del municipi.

Entre els actes més importants, i com ve sent tradicional s’hi troba la Fira del Vi, on aquest any hi participen 28 expositors procedents de les DO Terra Alta, DO Montsant, DO Priorat i DO Tarragona. En aquest sentit, el divendres es presentaran els vins novells de la collita 2011.

Durant els quatre dies de Fira, que comptarà amb la participació de 300 expositors i firaires, s’han programat diverses jornades per tractar i avaluar la situació de cadascun dels sectors representats en aquest esdeveniment anual. Així doncs, demà tindrà lloc una jornada agrícola per parlar sobre la situació del conreu ametller en regadiu, que també servirà per donar a conèixer les tipologies de reg i fertirrigació en diferents conreus. El mateix dia també se celebrarà una jornada ramadera , per explicar la situació dels animals de les explotacions porcines, a més dels criteris tècnics per adaptar-se a la normativa.

El dissabte, tindrà lloc una jornada tècnica sobre la seguretat social agrària per avaluar el present i el futur de la protecció social agrària. També està prevista una jornada tècnica sobre la situació de les empreses locals davant la crisis econòmica.

El calendari d’activitats s’allargarà fins als dimecres 26 i el dijous 27 d’octubre quan se celebraran unes jornades agrícoles, per tractar la situació del préssec i la nectarina, i unes jornades ramaderes. Cadascuna de les activitats restarà a càrrec de tècnics especialistes en cadascun dels sectors.

D’altra banda, hi ha previst, el dissabte, un espectacle amb cavalls al costat del Pavelló Ramader; i el diumenge una demostració de ferrar cavalls i de l’antic ofici de carreter al mateix lloc.
Del 20 al 23 d'octubre. Al recinte firal de Móra la Nova.

1 comentari:

Viure als "Masos" ha dit...

‘El secret de la Fira és escoltar a la gent’

L'actual director, Ivan Vilanova, explica els detalls de la trobada multisectorial

Aquest any s’estrena com a director de la Fira.

Sí. He substituït en el càrrec a Pasqual Bellmunt que ha dirigit la Fira durant 32 anys. Tot i que durant els darrers quatre anys he format part de la Comissió de Fires, és tota una responsabilitat dirigir la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova.


Quines són les principals novetats de la 180 edició de la Fira?

A part de la meva incorporació com a director, hem decidit traslladar el pàrking que tradicionalment hi havia al costat del pavelló ramader a un descampat situat entre els carrers Lluis companys i Lluis Perpinyà. En aquest espai s’hi ubicaran quatre noves atraccions que són una muntanya russa, una atracció en forma de V, uns toros mecànics grans i una atracció en forma de pèndul.

Les jornades agràries són una de les principals apostes.

Sí. Ajuden a mantenir les arrels inicials de la Fira, on els marxants i tractants eren molt importants, en aquest sentit també és imprescindible el pavelló dels ramaders.

Enguany, i degut a l’onada de robatoris que hi ha hagut al camp, també hi haurà unes jornades sobre prevenció de robatoris a càrrec dels Mossos d’Esquadra, perquè els agricultors puguin conèixer mecanismes per prevenir els robatoris


La crisi també ha arribat a la 180 edició de la Fira?

Podem afirmar que no hem notat la crisi. En aquest sentit, fa mes de dos mesos que tenim totes les places dels pavelló comercial ocupades i fins i tot hi ha gent en llista d’espera. Així mateix, aquest any hem rebut més sol·licituds que l’any passat.


Després de tants anys, quin és el secret de l’èxit de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova?

El secret és saber escoltar a la gent i els seus consells per poder introduir canvis i novetats. Per aquesta raó, esperem que ens visitin al voltant de 55.000 persones.