Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 22 de novembre del 2011

Els municipis productors d'energia negocien tarifes especials

La producció energètica de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp ha de ser un tret diferencial d'aquesta zona per poder atraure inversions industrials. I per això es necessari una rebaixa de les elèctriques amb el preu que marquen a les empreses ubicades en aquesta zona. Obtindre aquest millor preu és un dels principals objectius que s'ha marcat la MADE Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya. Aquesta discriminació positiva ja s'aplica en d'altres territoris o polígons de l'estat espanyol.

Si no podeu veure el vídeo clicar aquí

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya, que representa els municipis que produeixen el 70% de l’energia que es consumeix a Catalunya, ha començat els contactes amb les empreses elèctriques per tal d’aconseguir una tarifa rebaixada per aquelles empreses que vulguen ubicar-se a la seua àrea d’influència. Així, el dimarts 29 de novembre, hi ha prevista una reunió a porta tancada amb empreses productores i un dels temes que hi ha a l’agenda és aquest. És un dels primers passos per aconseguir una discriminació positiva vers el territori que representa la Mesa. Aquesta és una de les actuacions que la Mesa està duent a terme per positivitzar la producció energètica. I ara, el dimecres 30 de novembre, han organitzat una jornada de debat.

Per parlar de la formació, s’hi ha convidat al rector de la URV, Francesc Xavier Grau, que impartirà la ponència I+D de l’energia. Possibilitats d’especialització i ocupació. La segona ponència es titularà La gestió de l’energia, una oportunitat de futur, i anirà a càrrec de Mariano Marzo, catedràtic de Recursos Energètics. Finalment, el directiu de Gas Natural Joan Pueras analitzarà el futur de l’energia des d’una visió empresarial. programa pdf

Els responsables de la Mesa, que han presentat la jornada aquest dimarts al matí, també s’han pronunciat sobre el magatzem de residus nuclears. “MADE és una entitat positivista i amb el tema del cementeri nuclear hi ha divergència d’opinions en el si de la Mesa. És per això que és un tema que hem aparcat, no és un projecte prioritari per a nosaltres ni té res a veure amb els nostres objectius”, defensa Jordi Jardí, president de la Mesa.

Riba-roja d’Ebre, Ascó, Móra la Nova, Tivissa, Vilalba dels Arcs, la Fatarella i Vandellòs-l'Hospitalet de l’Infant són els set municipis que actualment formen part de la Mesa. Ara s’hi han convidat quatre municipis més: Móra d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Garcia i Flix.

Llegir més