Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

divendres, 30 de novembre del 2012

ANAV preveu una inversió en els propers anys de 150 milions d'euros anuals en les centrals d'Ascó i Vandellòs


El cost del pla Fukushima, tot i que molt elevat, no suposarà la part principal de la despesa  d’ANAV, que preveu una inversió  en els propers anys de 150 milions d’euros anuals en els tres grups d’Ascó i Vandellòs.

L’associació nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), empresa de les elèctriques Endesa i Iberdrola propietària de les tres nuclears catalanes, invertirà un mínim de 100 milions d’euros fins a l’any 2016 per executar les mesures imposades al pla Fukushima. Un pla aprovat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que determina quines accions s’han de realitzat a curt, mitjà i llarg termini per millorar els marges de seguretat.
El director general d’ANAV, José Antonio Gago, en el marc d’una trobada amb els mitjans de comunicació, aclarí que l’empresa encara ha de pressupostar el cost global de totes les mesures imposades, que de ben segur superarà finalment la xifra anunciada. La primera de les inversions previstes serà la compra d’equips elèctrics portàtils capaços d’oferir un subministrament elèctrica immediat en cas d’emergència.
En termes generals, es tracta de mesures de millora dels marges de seguretat en cas de desastres naturals (terratrèmols i inundacions),mesures per evitar la pèrdua dels sistemes de seguretat (sobretot la garantia del fluid elèctric) i mesures per millorar la gestió davant un accident nuclear (on s’inclou la construcció dels centres d’emergència).
Magatzem Individual a punt
De manera paral·lela a la implementació del pla, ANAV iniciarà el transport de barres de combustible gastat de les piscines d’Ascó fins al magatzem individual a l’aire lliure de residus nuclears situat dins el complex. El director de la central, Manel Campoy, explicà que l’obra ha finalitzat i que en aquests moments s’estan realitzant proves de transport rodat  dels contenidors però sense el combustible.
Els contenidors s’emmagatzemaran a l’aire lliure sobre unes lloses preparades per a suportar terratrèmols. Cal recordar, però, que el destí final dels contenidors de residus nuclears és el magatzem central projectat a Villar de Cañas (Conca), que s’esperi entri en funcionament l’any 2017.
La posada en marxa del magatzem individual, subratllà Gago, garanteix l’espai suficient per encabir els residus nuclears durant els 40 anys de vida útil dels dos reactors d’Ascó (situada entre 2024 i 2026).

2 comentaris:

Viure als "Masos" ha dit...

Ascó I finalitza l'operació de recàrrega i es connecta a la xarxa elèctrica

La unitat I de CN Ascó es va connectar a la xarxa elèctrica aquest dimarts al vespre un cop finalitzats els treballs de la vint-i-dosena recàrrega de combustible que obre un nou cicle d'operació de la planta. Més d'un miler de treballadors s'han sumat al personal habitual de la instal·lació per poder efectuar les tasques planificades durant els 46 dies que la planta ha estat parada. Iniciada el passat 27 d'octubre, la parada ha permès executar més d'11.000 ordres de treball programades, un 70% de les quals corresponents a manteniment preventiu i inspeccions. Així, a més de la renovació de 64 dels 157 elements combustibles s'ha renovat l'ordinador central de la planta, entre d'altres actuacions.
A més del canvi de l'ordinador central de la planta (SAMO, Sistema d'Ajut Mecanitzat a l'Operació) per un tecnològicament més avançat, denominat Ovation, també s'ha revisat visualment la tapa del vas així i s'han inspeccionat els generadors de vapor per corrents induïdes.
ANAV ha destacat que per primer cop, el personal addicional ha rebut formació complementaria en un simulador de factors humans per prevenir errors en els treballs que després realitzen en camp.

Dels 1.068 treballadors incorporats addicionalment, 700 són residents a la demarcació de Tarragona, sobretot en els municipis de l'entorn més proper a la central. Un centenar de professionals vénen d'altres països, principalment, França i Regne Unit, ja que alguns dels treballs que es duen a terme els realitzen empreses especialitzades procedents d'aquests estats.

Viure als "Masos" ha dit...

La central nuclear Ascó I s'ha tornat a connectar a la xarxa elèctrica després del problema que va patir aquest divendres de matinada en l'alternador i que la va obligar a desconnectar en ple procés d'arrencada i al voltant del 75% de potència. Segons ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, a quarts d'onze de la nit del mateix divendres la central va poder sincronitzar de nou a la xarxa i iniciar el procés per tornar-s'hi a connectar, després de revisar el correcte funcionament de la protecció diferencial de l'alternador, i d'haver fet les correccions i comprovacions corresponents. La incidència no ha tingut repercussió ni pels treballadors ni pel medi ambient.

Leer más: http://www.lavanguardia.com/local/terres-de-lebre/20121215/54356379519/asco-i-torna-a-connectar-se-a-la-xarxa-electrica-despres-d-una-avaria-en-l-alternador.html#ixzz2FK53myLy
Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardia