Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 21 de novembre del 2012

Una empresa relacionada amb el món de l'energia podria instal·lar-se a la Ribera d'Ebre en els propers mesos

Joan Sabanza, ha anunciat durant la presentació de les segones Jornades d'Energia i Desenvolupament Local, que una empresa important del sector energètic s'ha interessat per ubicar-se al territori. Sabanza, que no va voler donar més detalls sobre la qüestió, va assegurar que podrien haver-hi notícies abans d'acabar l'any. L'empresa s'instal·laria en algun dels municipis que integren la Mesa d'Alcaldes pel Desenvolupament Energètic de Catalunya (MADE). 

Una nova empresa important i relacionada amb el sector energètic s’ha interessat pel territori i podria fer oficial la seva voluntat d’instal·lar-s’hi durant els propers mesos. Així ho ha anunciat el director de la Mesa d’Alcades pel Desenvolupament Energètic de Catalunya, Joan Sabanza en la presentació de les segones jornades d’Energia i Desenvolupament Local que organitza la mesa. Sabanza, que no va voler entrar en detalls, va assegurar que “hi ha hagut contactes amb diferents empreses interessades en ubicar-se al territori i és possible que a final d’any o a principis del 2013 hi haigue alguna notícia”, sense precisar a quin dels deu municipis que conformen la MADE podria instal·lar-se.
La segona jornada d’Energia i Desenvolupament Local se celebrarà el proper dimarts al pavelló firal de Móra la Nova i comptarà amb les intervencions de personalitats destacades del mon de l’energia, com poden ser l’exsecretari d’Estat d’energia, Ignasi Nieto, el president de l’empresa eòlica FERSA, Francesc Homs o el president del Consell assessor d'ENDESA a Catalunya, David Madí. La jornada clourà amb la intervenció del director general de l’energia de la Generalitat, Josep Canòs.

3 comentaris:

Viure als "Masos" ha dit...

La Made centrarà la II Jornada de debat Energia i Desenvolupament Local en els reptes de futur del sector.

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE) organitza la II Jornada de debat Energia i Desenvolupament Local, que tindrà lloc el proper dimarts dia 27 de novembre al pavelló firal de Móra la Nova. Un any i mig després de la seva creació, la mesa d’alcaldes veu plenament consolidat el seu paper com a agent principal en el sector de la planificació energètica a Catalunya i és per aquest motiu que ha volgut centrar el debat d’enguany en els reptes i les perspectives de futur que afronta aquest sector estratègic.

El director de la mesa, Joan Sabanza, ha subratllat la voluntat de l’entitat de “continuar sent un grup d’influència i un referent en la producció elèctrica”. Així mateix, ha afirmat que la crisi està esperonant la Made per situar-se en primera línia quan les coses es recuperin.

Per la seva part, el vicepresident de la mesa i alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, ha situat l’objectiu de l’entitat en “rendibilitzar al màxim l’especialització dels municipis de la Made, que generen el 70% de l’energia que es consumeix a Catalunya”. Vidal ha insistit que són un sector estratègic que mereix l’atenció d’empreses i administracions. En aquest sentit, ha explicat que entre d’altres, allò que pretenen es crear un clúster a voltant de l’energia.

La jornada de debat Energia i Desenvolupament Local comptarà amb l’assistència del president de la Diputació, Josep Poblet, que obrirà la sessió, i amb la participació d’Ignasi Nieto, ex Secretari d’Estat d’Energia, Francesc Homs, president de l’empresa FERSA i ex conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, i David Madí, president del consell assessor d’ENDESA a Catalunya. El director general d’Energia de la Generalitat, Josep Canós, clourà l’acte.

Anònim ha dit...

I d'on ho heu tret això? No està de més citar les fonts...

Viure als "Masos" ha dit...

La càtedra d'Energia i Desenvolupament Local serà una realitat al 2013

La II Jornada Energia i Desenvolupament Local, organitzada per la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE) s’ha celebrat aquest dimarts al pavelló firal de Móra la Nova amb la presencia de més d’un centenar d’inscrits. La jornada, que estava també oberta al públic en general, ha constatat la “incertesa” actual del sector elèctric, davant tant de les recents modificacions reguladores com per altres d’anunciades per l’Executiu central. L’encarregat d’inaugurar les Jornades ha estat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, qui ha anunciat que l’any 2013 serà una realitat la càtedra d’Energia i Desenvolupament Local a la Universitat Rovira i Virgili. Es tracta d’uns estudis que ha impulsat la Made per tal d’afavorir anàlisis científics sobre potencialitats de desenvolupament territorial prenent com a base la producció elèctrica. El director de la Made, Joan Manuel Sabanza, ha mostrat la seva satisfacció per aquest anunci.

Poblet també ha anunciat que l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), rebrà fons per desenvolupar estudis sobre potencialitats d’aprofitament de la biomassa en els deu municipis que formen la mesa.

En la jornada també ha participat Alberto Carbajo, exdirector d’operacions de Red Eléctrica Española, que ha constatat que un dels principals reptes de futur en la planificació energètica és la millora de les xarxes de distribució i la coordinació de la planificació territorial entre les diferents administracions. De la seva banda, el president d’una de les empreses líders en energies renovables, FERSA, Francesc Homs, s’ha mostrat esperançat de tirar endavant properament nous projectes a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta després que el govern català desencallés la setmana passada el mapa eòlic.

El Govern ha assegurat que continua treballant perquè el projecte d'investigació d'energia eòlica marina Zèfir tiri endavant davant la costa de l'Ametlla de Mar. El director general d'Energia, Josep Canós, ha detallat que fa pocs dies, juntament amb el conseller Mena, es van reunir amb els fabricants dels aerogeneradors per conèixer les previsions de desenvolupament d'aquestes empreses. Canós ha deixat clar que la situació econòmica també afecta aquest sector i s'ha mostrat prudent a l'hora de fixar un calendari.

Des d’una altra gran empresa amb forta implantació al territori, el president del consell assessor d’Endesa a Catalunya, David Madí, ha qüestionat l’envergadura de les energies renovables en el conjunt de la generació elèctrica. D’altra banda, Madí s’ha mostrat partidari de continuar negociant amb la Mesa d’Alcaldes una solució a la manca d’inversions productives en aquests deu municipis a través del cost de l’electricitat.