Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

divendres, 28 de desembre del 2012

Sheldon Adelson estudia instal·lar EuroVegas a l'Ebre



El magnat de Las Vegas Sands Corporation Sheldon Adelson va estar de visita a les Terres de l'Ebre, i, en una entrevista en el número de desembre de la revista 'Forbes', ha comentat el seu interès per construir a l'Ebre un Eurovegas i establir un equivalent a la meitat del Strip de Las Vegas.

El multimilionari ha assegurat que té esbossades opcions per a l'establiment Eurovegas, encara que no precisa si es refereix a emplaçaments propers a Barcelona, Madrid o a l'Ebre: "Creiem que tenim el paquet necessari d'acords amb els polítics per assegurar garantia d'èxit" al projecte, ha assegurat, i ha remarcat que s'estan estudiant totes les opcions.
Problemes tècnics
El Govern de la Generalitat ha ofert a Adelson uns terrenys a Viladecans, amb sortida al mar, que suposen una excel·lent localització, al costat de l'Aeroport d'El Prat i la futura estació d'AVE del municipi, ben connectat amb el port, on desembarquen els creuers, i amb quatre milions d'habitants al seu al voltant.
Els principals problemes que ofereix el terreny, de 200 hectàrees, és la limitació per construir edificis superiors a 115 metres d'altura, per la seva proximitat amb l'aeroport. A més, part dels terrenys estan protegits pel Pla Especial d'Interès Natural o formen part del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb edificabilitat limitada.
Aquests obstacles dificulten la consecució del projecte, encara que l'interès mostrat pel Govern denota que podrien modificar les lleis per donar embranzida al projecte.

D'altra banda l'ubicació ebrenca podria donar embranzida als ports i aeroports propers al territori.