Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 22 de gener del 2013

FIO 2013


XI Fira intercomarcal de l'oli a Móra la Nova 
de les comarques de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat 
els dies 26 i 27 de gener de 2013


Per consultar el programa prem aquí

2 comentaris:

Viure als "Masos" ha dit...

Móra la Nova mostra els olis de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat

El pavelló firal del municipi acull durant el cap de setmana l’onzena edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli

Un total de 29 cooperatives d’oli i almàsseres privades de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat participen aquest cap de setmana en l’onzena edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de Móra la Nova. La inauguració del certamen tindrà lloc aquesta tarda i anirà a càrrec del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.
En el mateix acte també tindrà lloc el lliurament dels millors premis de la fira; «una classificació que ha anat a càrrec del panell de tast d’olis verges de Catalunya, amb seu a Reus», segons Vilanova. Aquesta exposició de la vitalitat del sector de l’oli al nord de les Terres de l’Ebre i al Priorat es complementa amb un complet programa d’activitats paral·leles, que es duran a terme bàsicament demà diumenge. Així, entre els actes complementaris a la fira, cal destacar el ja tradicional esmorzar de clotxa que es prepararà a l’exterior del pavelló firal de Móra la Nova. L’organització té previst repartir fins a 1.200 racions d’aquest menjar típic del territori.
Una altra de les cites per als visitants és el concurs d’allioli en el que prenen part una quarantena de persones. L’objectiu és elaborar la major quantitat d’allioli de qualitat en deu minuts. Els premis van dels 60 als 24 euros.
Totes les persones que adquireixin oli als diferents estands de la fira podran complementar encara més la seva compra, ja que entraran al sorteig de diferents lots d’oli, servits pels mateixos expositors. L’organització confia que el temps i especialment el vent doni una treva, fet que afavoriria la presència de més visitants a la fira.
Jornada tècnica
La cita del sector oleícola es complementa amb la celebració d’una jornada tècnica, prevista per al proper dimarts 29 de gener. Tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Móra la Nova a partir de les sis de la tarda i comptarà amb una conferència sobre els criteris de qualitat dels olis d’oliva, a càrrec de la cap del panell de tast d’olis verges, Àngels Calvo.

Viure als "Masos" ha dit...

Aquest cap de setmana del 26 i 27 de gener va tenir lloc la onzena edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli, una fira dedicada a l’exposició i venda d’oli d’oliva de les cooperatives i almàsseres de les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat. Des de l’organització han fet una bona valoració de com han anat les coses ja que en aquests dos dies hauran visitat la fira més o menys les mateixes persones que en l’edició anterior, que va ser d’unes 5.000 persones. Durant la inauguració del certamen, l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, va qualificar la fira com “un punt de suport al sector agrari de les nostres comarques, més necessari que mai en temps de dificultats”. En aquest sentit, va afirmar que l’oli de les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat “és de primeríssima qualitat” i que seguiran treballant perquè el sector agrari pugui continuar tenint aquest aparador. L’acte també va servir, com ja es tradicional, per lliurar els premis del Concurs d’Olis. L’Agrícola Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre, SCCL (DOP SIURNA) i la Cooperativa de la Pobla de Massaluca (DOP TERRA ALTA) van ser els guanyadors d’aquesta 11a edició del concurs. D’altra banda, Mas del Clos ha guanyat el primer premi del lot d’olis verges extra amb predomini d’oliva arbequina, i l’Agrícola Secció de Crèdit de la Torre de l’Espanyol, SCCL, s’ha endut el primer del lot d’olis sense predomini d’oliva arbequina.