Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dissabte, 3 d’abril del 2010

El consell comarcal de la Ribera d'Ebre no podrà impugnar la decisió d'Ascó d'acollir el cementiri nuclear

El consell comarcal de la Ribera d'Ebre no podrà impugnar el Ple extraordinari celebrat per l'Ajuntament d'Ascó el 28 de gener en què es va votar a favor de la candidatura del municipi per acollir el Magatzem Centralitzat Temporal (MCT) de residus nuclears. Malgrat la intenció del consell, aquest ha rebut el resultat de l'informe encarregat per avaluar aquesta possibilitat on es conclou que les úniques administracions que tenen la competència per impugnar la decisió del ple asconenc són el govern espanyol i la Generalitat o algun regidor del govern municipal d'Ascó.

El president del consell comarcal, Bernat Pellisa, va presentar el resultat de l'informe elaborat pels serveis jurídics del Departament de Governació en el ple del consell celebrat aquest dimecres. Un ple en que Pellisa va assenyalar però, que malgrat no poder impugnar la decisió d'Ascó, el consell comarcal sí que presentarà al·legacions a la candidatura d'aquest municipi de la Ribera de l'Ebre a albergar el cementiri nuclear.
En el decurs del ple del consell, es va aprovar també per unanimitat la constitució del Consorci per la Gestió Integral de l'Aigua de les Terres de l'Ebre (GIATE), que integraran els quatre consells comarcals i el del Priorat per millorar la gestió d'aquest recurs en les cinc comarques.