Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

diumenge, 28 de desembre del 2014

El C.S.N. estudia l'aturada definitiva d'Ascó II

Tot i la recent recàrrega de combustible i les tasques de manteniment i millora, el Consejo de Seguridad Nuclear es planteja tancar el reactor català, les aturades no programades al reconnectar a la xarxa i els problemes detectats durant el cicle d'operació anterior, són els principals factors que podrien desencadenar aquesta decisió.


El reactor s'havia reconnectat després de la darrera recàrrega de combustible, la vint-i-dosena. El reactor, però, s'ha aturat quan s'incrementava la potència. Els responsables de la planta asseguren que l'equipament està en condició estable i segura. El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, la població ni en el medi ambient, s'ha classificat de manera preliminar de nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).
El reactor s'havia connectat a la xarxa elèctrica a les 9.39 hores, un cop acabats els treballs de la recàrrega de combustible per donar pas a un nou cicle d'operació. Més de mil persones han treballat durant aquest període a la planta per poder escometre les activitats previstes.

Durant la recàrrega s'han dut a terme prop d'11.000 ordres de treball, la majoria de les quals de manteniment preventiu de la instal·lació i inspeccions. Al llarg de la parada, a més de la renovació de 64 dels 157 elements combustibles, destaquen altres treballs orientats cap a l'operació segura i a llarg termini de la central.

En aquest sentit, la neteja química dels generadors de vapor ha estat una de les activitats més rellevants. Aquest treball, destinat a conservar aquests equips en les condicions més òptimes per a l'operació a llarg termini de la planta, s'ha aplicat també en diverses centrals nuclears d'Europa i Estats Units, com també es va realitzar fa uns mesos en la Unitat I de CN Ascó durant la seua vint-i-tresena recàrrega.