Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

divendres, 7 de maig de 2010

Eduardo Gallego insisteix que el magatzem és 'completament segur' i demana que es deixi de 'jugar amb la por de la gent'

El coordinador del comitè assessor tècnic de la comissió interministerial que ha de decidir el millor lloc on instal·lar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, Eduardo Gallego, al laboratori que dirigeix a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials, a Madrid.

Ascó, un bon candidat, però no l'únic
Gallego explica que un dels punts a favor de la candidatura d'Ascó és la proximitat amb les tres centrals nuclears que hi ha a Catalunya i el fet que els municipis com Ascó, on ja hi ha hagut instal·lacions nuclears, han conegut l'energia nuclear més de prop i en general 'tenen una acceptació molt major a noves instal·lacions'. Es tracta, afirma, d'un bon candidat, però a hores d'ara no es pot excloure cap dels municipis que han demanat rebre el cementiri nuclear. 'Ascó no és l'únic' que presenta un bon projecte, afirma, perquè hi ha altres candidats que també presenten avantatges.

'Falta un debat seriós i sense deformacions'
L'oposició de sectors socials i polítics al cementiri nuclear, segons Gallego, és fruit de la manca d'un debat seriós sobre l'energia nuclear a l'Estat, un fet que 'condiciona les postures que adopten des de l'àmbit públic'. El fet que molts dels governs dels territoris que el poden rebre s'hi oposin, apunta, és conseqüència d'aquesta manca d'un debat basat en 'informació abundant, i no en les 'deformacions, que és el que moltes vegades rep la població'.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

No es tracta de si és segur o no. Es tracta de si beneficiarà o perjudicarà el nostre territori. Jo ho tinc clar, només en treuràn profit uns pocs a títol personal. I la resta, de que ha de viure la gran majoria de la població?.

Si MTC MoralaNova ha dit...

I ara?