Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 13 d’octubre del 2010

LA FIRA AGRÍCOLA, RAMADERA I INDUSTRIAL de Móra la Nova

La Fira es començà a celebrar un any després de la concessió de la carta de població que donava la independència al municipi, atorgada pel rei Ferran VII l'any 1830. Per tant, parlem de 1831. Els vilatans volgueren, amb molt bon criteri, afegir una magnífica representativitat social a la nova empresa de construcció del poble.


Com diu el poeta, "potser el secret és que no hi ha secret. ..". Això definiria amb exactitud el sentiment que provoca la Fira entre els moranovencs. Volem dir que de vegades costa de creure que una vila tan petita hagi estat capaç de crear una empresa tan gran, com és la Fira de Móra la Nova, agrícola, ramadera i industrial.

Els anys de més afluència de gent, poden haver passat pel recinte firal unes cinquanta mil persones. Si pensem que Móra la Nova té vora tres mil tres cents habitants, això pot donar una idea exacta de la magnitud d'aquest esdeveniment.

A les darreries d'octubre, sempre al voltant del dia 20, si us apropeu a Móra la Nova, sabreu de què parlem. No fa falta gaire publicitat, ni fan falta gaires escarafalls... La Fira es defineix per ella mateixa com l'espectacle multisectorial cabdal de la Ribera d'Ebre. No hi ha dubte.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Volem viure a Mora la Nova i no estar inclosos a l'invent tortosi, que es allunyar-nos de la civilitzacio i continuar al Camp de Tarragona, com sempre.Bona Fira Masovers.

Viure als "Masos" ha dit...

No m'acaba de convèncer la Vegueria Terres de l'Ebre, l'intercomarcalitat bona és Terra Alta, Ribera d'Ebre i Priorat.

La marca turística "Terres de l'Ebre" ens te oblidats a la Ribera d'Ebre, només pensen en lo Delta i els Ports.

Aquí tenim el Castell de Miravet, Passos de barca, Poblats Íberics, el Camí de Sirga, Sebes a Flix... i no se'n fa la promoció adequada.

La gent de la Ribera sempre ha anat més a LLeida (Ribera Nord) o a Reus i Tarragona.