Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dilluns, 15 de novembre del 2010

Laporta crida a posar fi a l'espoliació fiscal

Solidaritat obre la campanya a Molins de Rei amb quatre-cents seguidors
Solidaritat Catalana ha obert la campanya oficial de les eleccions del 28 de novembre amb un acte a Molins de Rei, en presència de quatre-cents assistents. El candidat de la formació independentista, Joan Laporta, ha recalcat: 'Des de Solidaritat farem la independència perquè els catalans tinguem més diners per a viure millor i acabar d’aquesta manera l’espoliació fiscal, que és una asfíxia financera insostenible.' I també: 'Volem que Catalunya sigui acollida per la Unió Europea i que tota la resta sigui un mal record del passat. Volem viure en un poble, on els nostres fills i néts visquin la seva llengua i la seva cultura amb tota llibertat i naturalitat.'

1 comentari:

Viure als "Masos" ha dit...

SI presentarà com a primer projecte de llei al Parlament de Catalunya la llei de declaració d'independència de Catalunya
16/11/2010 12:00
Després de la sentència del TC contra l’Estatut hem pogut constatar que Catalunya, dins d’Espanya, no té futur i avui ja es troba en una situació límit.
Catalunya s’està empobrint dia a dia perquè patim l’espoli fiscal més gran del món: cada any Espanya ens pren 22.000 milions d’euros que representen 60 milions diaris i 3.000 € per català i any. Dins d’Espanya, les famílies catalanes cada vegada tenen menys renda disponible i ja són a la 12a posició per darrera de Ceuta i Melilla, es retallen els sous, puja l’IVA, la taxa d’atur és del 17,7% i tenim 676.000 aturats (quan la UE només té un 9,6% d'atur).

Catalunya no pot decidir, han tombat l'Estatut i després de la sentència del TC, el concert econòmic i qualsevol referèndum són constitucionalment impossibles.

L’única possibilitat de sortir de la crisi moral, política i cultural és amb una declaració d’independència, que ja ha estat avalada per la comunitat internacional i pel Tribunal Internacional de Justícia, que comporti la creació d’un Estat propi que defensi els interessos de Catalunya. Així, amb la independència, Catalunya serà el 4rt Estat més ric de la UE, podrem rellançar l’economia creant milers de llocs de treball i posant fi a l’espoli fiscal que Espanya ens pren cada any. Amb la independència podrem crear beques-salari pels estudiants, vinculades al rendiment acadèmic, de 8.400€ anuals (700€ mensuals) i incrementarem les pensions en 2.500€ l’any (175€ al mes). I podrem realitzar polítiques de suport a la competitivitat i internacionalització de les nostres empreses i invertir en recerca, desenvolupament i innovació.

És per això que davant la situació d’emergència nacional i econòmica en la que es troba el nostre país, i per la necessitat urgent que Catalunya es constitueixi en Estat dins de la UE, Solidaritat Catalana per la independència ens comprometem davant del poble de Catalunya a:

1) Presentarem com a primer projecte de llei al Parlament de Catalunya la Llei de Declaració d’Independència de Catalunya. En aquest projecte de llei s’especificarà el full de ruta per constituir l’Estat català i per organitzar el Govern de Catalunya per tal de fer possible la participació de l’Estat català en el si de la UE. Així mateix, inclourà la creació d’una Conselleria en Cap de transició a la Independència i Relacions Exteriors que prepari, entre d’altres:

El reconeixement internacional de la declaració d’independència i la participació com a Estat en el si de la UE.
La creació d’una Seguretat Social Catalana que es faci càrrec, entre d’altres, del pagament i increment de les pensions.
L’establiment d’una Hisenda i Agència Tributària Catalana per recaptar tots els impostos que es paguen a Catalunya.
La creació d’un Banc Central Català.
La creació dels òrgans gestors dels ports, aeroports i TAV catalans.
La creació d’un cos de Seguretat Nacional amb plenes competències.
La determinació dels criteris i quantificació del repartiment de Béns, Actius i Passius entre l’Estat català i el Regne d’Espanya.
La impulsió d'una Assemblea de Representants de la Nació Catalana que faci seva i estengui la declaració d'independència al conjunt dels Països Catalans.
2) Demanarem que en la votació de la Llei de Declaració d’Independència de Catalunya els diferents grups parlamentaris donin llibertat de vot als seus diputats i diputades per tal que puguin votar lliurement sobre el futur de Catalunya.

Exigim que de la mateixa manera que els grups parlamentaris van donar llibertat de vot als seus diputats i diputades per votar sobre l’abolició de les curses de braus, també donin la mateixa llibertat per votar sobre la independència i per l’abolició de la dependència econòmica, política i cultural de Catalunya respecte Espanya.