Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 9 de novembre del 2010

Rubalcaba deixa ‘sense data’ la decisió sobre la ubicació de l’MTC

Quan la gran majoria d’informacions apuntaven que el Consell de Ministres del govern espanyol aprovaria ahir la ubicació definitiva del polèmic magatzem de residus nuclears, el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, afirmà en roda de premsa posterior al consell que la qüestió «no es va tractar» a la trobada i que a hores d’ara «no hi ha data» per a la seva aprovació.

Alfredo Pérez Rubalcaba [www.elpais.com]

Una setmana més, doncs, el Consell de Ministres no abordà la qüestió, tot i que disposa des del passat 17 de setembre de l’informe tècnic de la Comissió Interministerial que situa Zarra en primera posició i Ascó en segona a només quatre punts. L’executiu espanyol continua dialogant amb els territoris, especialment amb el govern valencià, per trobar una sortida de consens que a hores d’ara es preveu difícil.

El relleu de María Teresa Fernández de la Vega per Alfredo Pérez Rubalcaba a la vice-presidència primera del govern espanyol no ha aconseguit desencallar la qüestió, que continua al calaix del Consell de Ministres després que Indústria donés per finalitzades les seves tasques per preparar els informes.

L’executiu ja disposaria a hores d’ara dels informes jurídics complementaris que va sol·licitar el 17 de setembre, quan va decidir ajornar la decisió tot i tenir sobre la taula els documents que avalaven la candidatura de Zarra com la més ben situada, seguida per Ascó.

Un govern dividit

Una de les raons que justificarien el retard en l’elecció de l’emplaçament definitiu de la instal·lació seria la divisió interna entre els ministres de l’executiu Zapatero. Així, i segons publicà el diari El Mundo el passat dijous, fonts properes al procés asseguren que la decisió final s’ajornarà fins després de les eleccions catalanes i confirmen la divisió interna que ha generat la candidatura de Zarra.

Segons aquestes fonts, el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, aposta per Zarra, de la mateixa manera que ho fa la vice-presidenta segona, Elena Salgado. En canvi, Rubalcaba i els ministres José Blanco, Cristina Garmendia i Leire Pajín s’oposen a ubicar el magatzem nuclear al municipi valencià.

La plataforma en contra de l’MTC a Zarra anuncià ahir noves mobilitzacions a partir de dilluns tant a la ciutat de València com a Madrid. Els antinuclears s’han concentrat durant tres dies a la porta del Palau de la Generalitat Valenciana.

4 comentaris:

Xavier ha dit...

Segons Puigcercós i Herrera el diumenge a Ascó van assegurar que anirà a Zarra que ja esta decidit, el que va provocar l'eufòria i aplaudiments dels manifestants.

S. I. ha dit...

Cap vot aquestes eleccions per CIU I PSC !
Estan a favor del cementiri nuclear a Ascó.

Viure als "Masos" ha dit...

L'únic partit que s'hi ha posicionat clarament a favor és el PPc

Anònim ha dit...

Que es monti a Ascó ja esta prou be. esta molt be