Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dilluns, 6 de febrer de 2012

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova un pressupost de 6.095.630 euros pel 2012
Prioritza els recursos de la institució per continuar donant el màxim servei a les persones i per potenciar els actius turístics i agroalimentaris de la comarcaEl president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que “són uns pressupostos realistes, austers, rigorosos i adaptats a l’actual situació econòmica”. Jardí ha afegit que “aquest pressupost garanteix la qualitat dels serveis comarcals i fixa un full de ruta per potenciar els actius de la comarca i els seus municipis, des de l’austeritat i l’eficiència”. A més, el president comarcal ha destacat que el pressupost reflecteix el compromís de l’equip de govern comarcal per treballar en la reindustrialització de la comarca i en la creació de llocs de treball, en la seva promoció turística, i en la potenciació dels seus actius industrials, culturals i agroalimentaris.

L’àrea de serveis a les persones és la part més important del pressupost, amb 2.879.055 euros, que representa més del 47 per cent del total del pressupost. Durant la presentació del pressupost, el conseller comarcal responsable de l’àrea d’economia i recursos humans, Sixte Melchor, ha destacat que, “les polítiques socials són fonamentals en l’actual conjuntura econòmica”. Melchor ha fet referència al transport escolar, al servei d’assistència a domicili, al transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, als ajuts individuals de menjador, a la teleassistència i a la gestió dels serveis socials garantits.

Pel que fa a l’àrea de promoció econòmica, Sixte Melchor ha reiterat el compromís del govern comarcal per la dinamització econòmica de la comarca en el marc del projecte Ribera d’Ebre Viva. Per aquest motiu, aquesta àrea compta amb un pressupost de 973.394 euros, gairebé un 16 per cent del total del pressupost comarcal pel 2012.

Pel que fa a les inversions, el conseller comarcal responsable de l’àrea d’economia i recursos humans ha fet referència a la construcció de la nau destinada a la planta de triatge i valorització de residus que es farà al polígon industrial del Molló, als termes municipals de Móra la Nova i Tivissa. Sixte Melchor ha recordat que el caràcter finalista dels recursos de que disposa l’ens comarcal condiciona “un marge de maniobra escàs a l’hora de pressupostar grans inversions”.

D’altra banda, el plenari comarcal també ha aprovat els convenis de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya sobre l’oficina comarcal d’habitatge i sobre el programa de mediació per al lloguer social d’habitatges.