Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 24 de març del 2010

Les àrees nuclears rebran 7,5 milions d'euros addicionals per dinamitzar l'economia local


Els municipis de les àrees nuclears de l'Estat rebran un finançament addicional de 7,5 milions d'euros, que complementarà els 21,7 milions que ja reben, per dinamitzar l'economia local. Així ho va manifestar ahir el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que va admetre que els fons que aporten les elèctriques ha tingut «escassa efectivitat» fins ara. Sebastián també va assenyalar que no descarta la candidatura d'Ascó a tenir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears.

El ministre d'Indústria es va referir ahir al finançament de les àrees nuclears i al magatzem temporal centralitat (MTC) de residus d'alta radioactivitat en resposta a una pregunta del senador republicà Pere Muñoz. En aquest sentit, el ministre va reconèixer que els recursos que aporten les elèctriques per promoure l'economia de les àrees afectats per instal·lacions nuclears no han donat resultats. És per això que s'està redactant una ordre ministerial que inclourà un finançament addicional de fins a 7,5 milions d'euros, un pressupost amb què es podran subvencionar projectes (fins a un 30%) destinats al desenvolupament local, amb l'objectiu de diversificar l'activitat econòmica de les zones amb centrals nuclears i magatzems de residus. Aquest ajut s'afegirà als 21,7 milions que ja reben anualment.

El senador Muñoz va aprofitar la seua intervenció per recordar al ministre l'acord del Parlament català que rebutja la instal·lació de l'MTC a Catalunya. «La solució de futur per Ascó i els municipis que l'envolten no és ubicar-hi un cementiri nuclear sinó fer una aposta decidida per l'impuls empresarial i la diversificació econòmica», va assenyalar Muñoz, que va demanar al ministre que ajudi la petita i mitjana empresa, promocioni els productes del sector agroalimentari, i impulsi el turisme i les indústries dels municipis situats al voltant de les nuclears. Sebastián va respondre que Ascó és un candidat que l'Estat tindrà en compte i va assenyalar que l'MTC pot ser una oportunitat per la creació de llocs de treball que suposarà.