Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 24 de desembre del 2014

3 milions i mig d’euros en el pressupost pel 2015


L’ajuntament ha aprovat un pressupost pel 2015 de 3.5 milions d'euros, xifra lleugerament superior a la de l’exercici anterior, quan va ser de 3.3 milions. Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots a favor dels sis regidors de l'equip de govern (CiU), l’abstenció dels regidors del grup municipal d'ERC i el vot en contra del regidor del grup d'IMNOVA-PSC.

El capítol d'inversions pel 2015 s'eleva a un total de 757.000 euros. L'augment respecte al 2014, que va ser de 646.000 euros, ve motivat per la que serà una de les obres estrella de l'any que ve: la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol municipal, actuació amb un pressupost total d’uns 340.000 euros. Tal com ha explicat l’alcalde, Ferran Bladé, “serà possible gràcies a la renovació del conveni amb Aigües de Catalunya, que abonarà ara al consistori tot el cànon dels 15 anys del conveni (un total de 240.000 euros) per tal que l’Ajuntament puga pagar l’obra del camp de futbol”. Amb tot, Bladé ha explicat que el consistori ha demanat un petit préstec per poder costejar la resta de l’obra (tancament del recinte, remodelació de la graderia, etc).

Altres inversions destacades pel 2015 seran les obres de millora del carrer Prim, que començaran en breu però estan consignades pel 2015, amb un pressupost de 361.000 euros; la instal·lació d’una caldera a l’institut-escola 3 d’Abril, amb un cost de 31.000 euros; o la construcció d’una pista de monopatí (skateboard) al polígon industrial, vora la pista de futbol sala, “una obra molt demanada pel jovent del poble”, remarca Bladé, pressupostada en 16.000 euros.
L’alcalde ha qualificat el pressupost pel 2015 de “just, equilibrat, de progrés i ambiciós, que continua la línia positiva dels darrers anys”. A més, segons el batlle “es continuen prioritzant, mantenint i fins i tot augmentant les partides destinades a polítiques socials”. També ha recordat que l’Ajuntament moranovenc és dels pocs de Catalunya que té una situació sanejada, amb un nivell d’endeutament baix i molt per sota del 75 % permès per la llei. “És per això que tenim molts projectes i som ambiciosos”, ha manifestat.

D'altra banda, el regidor d’Hisenda, Antoni Sicart, ha destacat que el pressupost pel 2015 s’ha redactat “pensant en tothom i prioritzant les partides socials”. És per això, ha afegit, que “es mantenen totes les subvencions que l’Ajuntament dóna i, fins i tot, se n’afegix una per a les famílies nombroses i monoparentals”. També ha ressaltat que, per sext any consecutiu, el pressupost preveu unes taxes i impostos congelats.