Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 28 de desembre del 2010

Ikea vol obrir un centre comercial a Móra la Nova

Els últims mesos s'apuntava la possibilitat que aquesta instal·lació anés a Tarragona tot i que Reus s'anomenava també com emplaçament de la firma sueca a la província. Finalment sembla ser que el municipi de Móra la Nova a la Ribera d'Ebre allotjarà el centre comercial Ikea per a la demarcació.


El gegant suec ha escollit Móra la Nova per "les facilitats que ens ofereixen" i "una estratègica situació geogràfica amb molt bones comunicacions" tot referint-se a l'estació de tren i les carreteres que passen pel municipi morenc.

Les reaccions han estat diverses, sobretot de sorpresa per les dos ciutats del Camp de Tarragona que veuen com la vila ebrenca els hi ha passat al davant, "sort que Móra la Nova ens queda prou aprop" afirmava un veí de Reus. Segons fonts properes a La Sénia, Montsià, els empresaris del sector ja veuen el poble riberenc com un fort competidor per al comerç de la industria del moble a les Terres de l'Ebre.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Haha... no m'ho puc creure :)

Anònim ha dit...

Doncs no seria res dolent pels Masos i Comarques veines.(si fos veritat)

Viure als "Masos" ha dit...

IKEA instal.la a Tarragona @Més Ebre

"Com va passar amb el Corte Inglés, la firma sueca s'instal·larà finalment a la capital tarragonina, segons ha confirmat el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. Aquest ha reconegut que el govern fa tres anys que treballa en aquest projecte, però no ha volgut donar més detalls d'on s'instal·larà, ni la inversió ni tampoc la creació de llocs de treball que implicarà el nou centre comercial. D'altra banda, la noticia no ha estat molt ben acollida pel sector del moble de l'Ebre. “No ens volem precipitar perquè encara no hi ha res firmat i no estem segurs al cent per cent que IKEA obrirà a Tarragona, però quan això passi la destrucció de llocs de treball al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre serà important”. Així, la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia creu que en contraposició amb els 400 llocs de treball que crearà la multinacional se'n destruiran un miler."

Viure als "Masos" ha dit...

L'Ajuntament de Reus juga fort. La junta de govern va aprovar de manera inicial, ahir, el projecte d'urbanització del pla parcial urbanístic del sector G.14B, Camí de la Plana i Gaudí Mar, que són precisament els terrenys que s'ofereixen a la multinacional sueca Ikea perquè s'instal·li a la ciutat. També es van aprovar de manera definitiva els estatuts i les bases d'actuació de la junta de compensació d'aquest àmbit.
El consistori reusenc, doncs, ha mogut fitxa i pressiona d'aquesta manera l'empresa perquè decideixi d'una vegada si s'instal·la a Tarragona o Reus oferint-li un caramel difícil de refusar.
L'alcalde, Lluís Miquel Pérez, ja va expressar el mes de desembre que el solar que proposa la capital del Baix Camp és el més ben situat urbanísticament. No feia broma, perquè amb aquest pas endavant l'executiu local dóna un cop sobre la taula insistint que no es dóna res per perdut, sinó el contrari: es fan encara més punts per quedar-se amb el favor d'Ikea.
El mes passat l'alcalde va anunciar una reunió imminent amb representants de la multinacional, però ahir ja va dir que no s'havia produït. En aquest cas van ser els promotors els qui van trobar-se amb Ikea. El Punt ha intentat posar-s'hi en contacte però ha estat impossible; en tot cas, però, Pérez va comentar que ambdues parts n'havien sortit amb bones sensacions.
El projecte d'urbanització dels terrenys que serien per a Ikea inclou les obres d'enderroc, esplanació, clavegueram, pavimentació, enllumenat i jardineria, entre altres actuacions. I dels 245.025,39 m² de superfície que té el sector, 62.057,70 m² estan destinats a vials i 30.594,14 m² a espais lliures. Cal recordar que el solar està situat a l'extrem sud del terme municipal i limita al nord amb el camí de Bellisens; a l'oest, amb l'avinguda de Salou; al sud, amb la T-11, i a l'est, amb la línia de ferrocarril, a molt pocs quilòmetres del que proposa Tarragona, la zona del centre comercial d'oci Les Gavarres.

Anònim ha dit...

De moment en un mercadona ja anem que mos matem ajajja