Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dijous, 5 de maig del 2011

El sector d’activitats econòmiques el Molló es presenta públicament


Aquest espai té unes característiques úniques pel que fa al seu emplaçament i serveis. Fins a 11 hectàrees de sòl distribuïdes de 12 parcel·les estan disponibles en aquest sector d'activitats econòmiques i industrials de la Ribera d'Ebre. Les parcel·les estan destinades a indústria aïllada gran i mitjana amb superfícies que van dels 5.000 als 19.000 metres quadrats.


Avui ha tingut lloc la presentació oficial del nou sector d’activitats econòmiques i industrials el Molló. A l’acte han assistit Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus; Jordi Solà, cap del departament comercial d’INCASÒL; Alfred Folch, cap de l’equip comercial del SAE el Molló; i Joan M. Sabanza, president del Consorci per a la Promoció del Sòl Industrial del Molló.

El Consorci

Entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa es troba emplaçat el nou sector d'activitats econòmiques i industrials el Molló. El 2004 es creava el Consorci per a la promoció de sòl industrial del Molló constituït pels alcaldes, presidents i els representants designats dels ajuntaments de Móra la Nova, Rasquera, Garcia, Tivissa i Ginestar, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i l'INCASÒL. Aquest Consorci es va constituir amb la voluntat de donar a conèixer als empresaris l'existència del nou polígon industrial i així poder captar noves inversions.

Els impulsors d'aquest nou projecte es mostren convençuts que el Molló esdevindrà en un breu període de temps el nou motor de desenvolupament del sud de Catalunya. I és que aquest espai té unes característiques úniques pel que fa al seu emplaçament i serveis. Es troba ubicat en un nus estratègic de comunicacions per carretera i ferrocarril que esdevenen el factor clau per a la implantació de noves empreses. Està situat a peu dels principals eixos viaris tals com la C-44 (Eix de l'Ebre), la N-420 i prop de l’AP-7. També hi ha connexions pròximes amb la N-340, la C-45 la NII i l’AP-2.

Cal destacar que, a més de les bones connexions per carretera, El Molló té a la vora una important xarxa ferroviària, entre les poblacions de Reus i Saragossa i dins la línia de Madrid-Barcelona. A més, també es troba molt pròxim i ben comunicat a altres infraestructures essencials pel nostre territori: a 40 minuts de l'aeroport de Reus i a 90 minuts de El Prat. A més, la línia de l’AVE i el Port de Tarragona estan a uns 60 quilòmetres de distància.

Però a més d'una extensa i variada xarxa de comunicacions, el Molló també ofereix a les empreses de qualsevol tipus que s'hi vulguin instal·lar una important gamma de serveis: gas natural, font natural de refrigeració i captació d’aigua, centre de tractament de residus de classe II, subestació elèctrica de Garcia...

El procés de comercialització

El Sector d'Actor d'Activitats Econòmiques i Industrials el Molló continua endavant amb el procés de comercialització. Fins a 11 hectàrees de sòl distribuïdes de 12 parcel·les estan disponibles en aquest sector d'activitats econòmiques i industrials de la Ribera d'Ebre. Les parcel·les estan destinades a indústria aïllada gran imitjana amb superfícies que van dels 5.000 als 19.000 metres quadrats.

Les empreses interessades en instal·lar-se en aquest emplaçament poden fer-ho a través d’una fórmula de concessió mitjançant el dret de superfície per un període màxim de 50 anys. Aquest sistema abarateix als empresaris els costos d'implantació. Es tracta doncs d'un acord que permet reduir de forma significativa costos, al no haver d'adquirir el sòl on instal·lar-se doncs la propietat d'aquest la manté la Generalitat.

En referència als preus de dret de superfície i als processos d’adjudicació, totes aquelles empreses interessades poden posar-se en contacte amb l'INCASÒL.

FITXA TÈCNICA

Entitat: Consorci per a la Promoció de Sòl Industrial del Molló

Comarca: Ribera d’Ebre

Província: Tarragona

Metres quadrats de sòl industrial: 35 hectàrees

Sòl per a comercialitzar: 171.421,82 m 2

Edificabilitat bruta: Móra la Nova 0,40 m 2 st/m 2 sòl / Tivissa 0,60 m2st/m2sòl

Edificabilitat neta: Indústria aïllada mitjana 1,00 m 2 st/m 2 s / Indústria aïllada gran 0,90 m 2 st/m 2 s

Ocupació màxima: Delimitada pel gàlib màxim de cada parcel·la

Usos compatibles: Industrial i comercial

Alçada màxima reguladora: 10 m


2 comentaris:

JORDI MARSAL (ACN) ha dit...

La previsió és que la setmana vinent es publiquin a la premsa els anuncis del concurs públics que es mantindrà obert durant un mes perquè els interessats puguin optar a les parcel·les.

L'oferta de sòl industrial de l'anomenat Sector d'Activitats Econòmiques i Industrials El Molló consta inicialment de dotze parcel·les amb una superfície de sòl industrial aprofitable d'onze hectàrees -en un sector de 26,5 hectàrees en total i dos grans peces que, momentàniament, estan reservades-. El preu de venda directa és de 41 euros el metre quadrat, mentre que en el cas del dret de superfície se situa en els 0,50 euros el metre quadrat al mes. Són parcel·les per a indústries aïllades de gran i mitjanes dimensions, que van des dels 5.000 als 19.000 metres quadrats.

La promoció, a més, basa els seus punts forts en el seu emplaçament pròxim a grans vies de comunicació per carretera -la C-12 o Eix de l'Ebre, la C-44, la N-420 i prop de l'AP-7-, la línia de ferrocarril entre Reus i Saragossa o la distància amb els aeroports de Reus, el Prat, l'estació de l'AVE i el Port de Tarragona. Addicionalment, el projecte ressalta la proximitat amb el riu Ebre, disponibilitat de serveis com el gas natural, captació d'aigua, centre de tractament de residus de classe II i subestació elèctrica, entre d'altres.

Facilitats per a la compra

Per fer atractiva l'operació, l'Incasòl ha flexibilitzat la contractació permetent la venda dels terrenys en els primeres deu anys -una possibilitat no permesa fins aquests moments- i ha ampliat a dos anys el període perquè les empreses comencin les obres, quatre per a l'execució. A més, ofereix descomptes de fins el 15% per al pagament al comptat i les empreses que es presenten inicialment, així com fórmules de finançament a deu anys i flexibilització del pagament gradual del dret de superfície.

La Cambra de Comerç de Reus ha acollit la presentació d'aquesta oferta, amb la presència de representants de l'Incasòl i dels ajuntaments integrants del Consorci per a la promoció del sòl industrial del Molló: als inicials consistoris de Móra la Nova i Tivissa, que alberguen els terrenys, s'hi van sumar també els de Garcia, Ginestar i Rasquera (Ribera d'Ebre).

Precisament, l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manuel Sabanza, ha celebrat l'anunci de l'Incasòl tot recordant que el procés per posar en marxa el projecte va arrencar ja el 2004. "Per a nosaltres, és bàsic i fonamental. Volem que es converteixi en un referent del desenvolupament industrial de les comarques del sud de Catalunya", ha argumentat.

L'alcalde s'ha felicitat també per la idea de promoure sòl industrial "en un moment de bonança", invertint recursos municipals al polígon "més que en poliesportius, places i carrers", en la línia de posar les bases futures "per si les coses estaven malament". "Ara ens permet estar en primera línia de la recuperació econòmica", ha reblat, tot reconeixent que, ara, el gran objectiu "és aconseguir veure'l ple d'empreses".

Per la seva banda, el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, ha aventurat èxit a la nova zona industrial pels preus "competitius" del sòl que ofereix però, sobretot, per la seva situació "estratègica", en una zona "on hi ha molta aigua i molta energia". Sanromà ha manifestat el suport de l'ens cameral als consistoris i l'Incasòl a l'hora de difondre l'oferta i aconseguir atreure empreses al polígon.

Viure als "Masos" ha dit...

El nou alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha assenyalat que la industrialització del municipi i l’impuls al nou polígon del Molló seran un dels objectius prioritaris del seu mandat. L’Ajuntament tirarà endavant un programa d’ajuts a la inversió industrial i a la creació de llocs de treball, així com un pla de captació d’empreses per al polígon del Molló. En una entrevista a Canal 21 Ebre, Bladé ha explicat que volen atraure tot tipus d’indústries respectuoses amb el medi ambient però també amb la resta de normatives, tot deixant de banda altres qüestions de caràcter polític.
El consorci per a la promoció del sòl industrial del Molló està integrat pels ajuntaments de Móra la Nova, Tivissa, Rasquera, Ginestar i Garcia, a més de la Cambra de Comerç de Reus i l’Institut Català del Sòl. En total, el sector del Molló té una superfície de prop de 36 hectàrees de sòl industrial, de les quals ja s’han començat a comercialitzar les primeres onze hectàrees, distribuïdes en dotze parcel·les. En la mateixa entrevista, l’alcalde de Móra la Nova ha afirmat que l’objectiu és atraure-hi noves empreses i serveis, i que per això rebutgen el projecte de la planta de compostatge de residus que l’anterior govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre havia previst instal·lar al polígon del Molló.

També en la mateixa entrevista a Canal 21, Bladé ha detallat altres projectes que Móra la Nova vol tirar endavant durant aquest mandat, com ara la construcció del nou institut-escola, un tanatori, la reforma integral de la Part Vella, o bé la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol. Bladé també ha repassat els projectes per recuperar el patrimoni ferroviari i industrial a Móra la Nova, com ara la posada en funcionament d’un tren turístic entre la Costa Daurada, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, fins a Casp. Finalment, l’alcalde moranovenc s’ha manifestat totalment obert a establir noves vies de col·laboració amb la població veïna de Móra d’Ebre.