Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dissabte, 28 de juliol del 2012

Móra la Nova impartirà estudis reglats sobre el món del ferrocarril

L’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, ha afirmat aquest dimecres que confia que la nova locomotora que ha arribat a la població puga ser restaurada i utilitzada en el futur tren turístic de la Ribera d’Ebre. Es tracta de la màquina automotor Renault ABJ2, construïda el 1938, i que va prestar servei a l’antiga línia de la Val de Safan, la línia que avui és la via verda del Baix Ebre i de la Terra Alta. Duran una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Bladé ha destacat que els treballs de la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova estan enfocats cap a l’aprofitament turístic de les diferents màquines i vagons que s’han de restaurar.


Bladé ha remarcat que es tracta d’un projecte integral, amb diverses actuacions que van encaminades a recuperar el patrimoni industrial i ferroviari, i en què ha calgut molta imaginació i molt d’esforç durant més de 10 anys. A banda, l’alcalde de Móra la Nova ha assenyalat que ara el projecte s’ha d’encaminar cap als plans d’ocupació i la formació professional, amb la regularització d’uns estudis reglats al voltant del món del ferrocarril.

L’alcalde de Móra la Nova no ha volgut encara posar data a la posada en funcionament del tren turístic que hauria d’unir la Costa Daurada amb el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Aragó. Amb tot, Bladé ha explicat que s’estan fent viatges al Regne Unit però també a d’altres països del centre d’Europa, per conèixer altres projectes de trens turístics que ja són una realitat i, sobretot, un negoci que funciona amb total normalitat.