Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 25 de setembre del 2013

Ferran Bladé a Primera Columna

Entrevista amb l'alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, també nou director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre.
24/09/2013
Parla del polígon del Molló, de les ajudes per la creació de llocs de treball i a estudiants, de l'activitat firal o de l'Escola d'Arts plàstiques i Disseny, entre d'altres coses de l'àmbit municipal. 
També comenta com afronta el seu nou càrrec i les primeres gestions d'aquest, així com diverses qüestions d'actualitat.

2 comentaris:

Viure als "Masos" ha dit...

L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha confirmat que els ajuntaments que formen part del polígon del Molló confien que en els propers mesos, potser abans de final d'any, puguin cristal·litzar les primeres inversions importants en aquesta reserva de sòl industrial. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Jardí ha donat més detalls del que ja havia avançat dimarts l'alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé. Així, l'alcalde de Tivissa ha afirmat que volen atraure empreses que difícilment siguin deslocalitzables, i també indústries que estiguin relacionades amb el camp de l'energia i amb el tractament i la revaloració dels residus. A més, Jardí ha recordat que Tivissa aporta el 30% dels terrenys del polígon del Molló, i que fa temps que treballen seriosament, amb intensitat i discreció per aconseguir la implantació de noves empreses, ja que en el context de crisi hi ha una competència molt ferotge amb altres polígons industrials. Segons Jardí, si les negociacions culminen satisfactòriament, la Ribera d'Ebre podrà anar al capdavant del territori quant a la instal·lació de noves empreses.

http://www.youtube.com/watch?v=7kWexSELb4E

Viure als "Masos" ha dit...

El ple de l’Ajuntament de Móra la Nova va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal de CiU relativa a la necessitat de la realització d’obres de conservació i millora en la carretera N-420, en el seu tram entre Móra la Nova i Falset. El document aprovat acorda exigir al Ministeri de Foment l’arranjament d’aquesta via, una carretera molt transitada i utilitzada pels ciutadans de Móra la Nova i de municipis veïns per motius laborals, educatius i sanitaris, entre d’altres. La moció destaca que l’actual deteriorament del paviment en aquest tram comporta un notable risc de patir accidents de trànsit, motiu pel qual el consistori demana la realització de les obres de forma urgent.

El ple també ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup d’ERC que exigeix l’aturada immediata i definitiva del projecte Castor, d’emmagatzematge subterrani de gas natural davant de la costa del Delta de l’Ebre, així com el desmantellament de les seves instal·lacions marines i terrestres. La moció ha estat motivada per l’alarma social generada arran dels recents episodis de moviments sísmics produïts en aquesta zona després que s’iniciessin les tasques d’injecció de gas al magatzem submarí. El document demana també al govern estatal i a l’empresa promotora del projecte que informin amb transparència a la ciutadania i les institucions del territori sobre les conseqüències d’aquesta activitat.

D’altra banda, el plenari també ha aprovat de forma definitiva el projecte per a l’arranjament dels carrers Prim i La Unió, en el sector de llevant, i ha aprovat de forma inicial el projecte per a l’arranjament dels carrers Prim i La Unió, en el sector de ponent.

Un altre punt de l’ordre del dia que també ha tirat endavant ha estat l’aprovació de l’addenda del conveni de delegació en el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de la gestió del servei de recollida, transport i tractament dels residus sòlids urbans, en el marc del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta. Tal com ha explicat l’alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, aquesta addenda consisteix bàsicament en el reforç dels drets i de la participació dels municipis dins del Consorci, sobretot per evitar que quedin desprotegits en l’àmbit de les seves aportacions. L’addenda ha estat aprovada amb el vot favorable del grup de l’equip de govern (CiU), l’abstenció del grup d’IMNOVA-PSC i el vot en contra del grup d’ERC.