Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dijous, 13 de febrer del 2014

Més de 370.000 euros per dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca i generar ocupació

Durant l’any 2014, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques, invertirà 373.426,83 euros en accions per dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca i generar ocupació. 


Del total de la inversió, 336.084 euros estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu, i la resta amb fons propis del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.  El projecte de desenvolupament econòmic i ocupacional Ribera d’Ebre VIVA compta amb el suport de la totalitat dels ajuntaments de la comarca, 18 entitats i 120 empreses.
El total de les accions que es desenvoluparan al llarg d’aquest 2014 són déu, i són fruit de la col·laboració i el consens entre el sector públic i el sector privat. Per aquest any és manté com a objectiu principal la creació de llocs de treball a la comarca mitjançant la millora de la competitivitat dels sectors estratègics en base al foment de la innovació empresarial i la internacionalització de les empreses.
Concretament, un dels objectius que es persegueixen dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA és facilitar l’entrada a nous mercats internacionals de les empreses comercialitzadores de fruita dolça de pinyol i de les empreses oleícoles de la comarca. Es tracta d’una important oportunitat futur per a la consolidació i creixement dels dos subsectors.  Paral·lelament es treballarà per aconseguir que les empreses de fruita dolça augmentin la penetració en supermercats regionals a través de la cooperació empresarial amb d’altres zones productores del país.
La reducció dels costos en la producció d’oli continua sent una assignatura pendent a la comarca, especialment per a l’entrada del producte als canals nacionals i internacionals. Per aquest motiu, es treballarà en construir una eina eficient que permeti realitzar a les empreses oleícoles un seguiment dels costos perquè puguin implementar, de manera individual i amb col·laboració amb d’altres empreses, les mesures d’estalvi ja proposades durant el 2013.
A més, durant l’any 2014 s’executarà una acció concreta dirigida al sector vitivinícola amb l’objectiu de començar a consensuar amb les empreses els seus reptes estratègics, objectius prioritaris i poder definir així un pla d’actuacions concretes que permetin millorar la competitivitat d’aquest sector a la Ribera d’Ebre.
Entre les accions previstes per impulsar la competitivitat de la indústria del sector turístic de la Ribera d’Ebre destaca l’acció dirigida a convertir el recurs del riu Ebre i el GR-99 en un producte turístic de referència en els mercats. Paral·lelament, i amb aquest objectiu, es continuarà treballant en la consolidació de la xarxa creada entre els agents públics i els principals agents turístics privats de la comarca mitjançant l’assessorament a entitats públiques i empreses privades per tal de continuar estructurant i creant productes turístiques, donant suport a la comercialització i a l’estructuració del desenvolupament turístic comarcal.
Des del projecte Ribera d’Ebre VIVA també s’inclouen seminaris de suport a les empreses agroalimentàries i turístiques que volen donar resposta a les seves necessitats i que tenen per objectiu millorar la promoció i comunicació de l’empresa i els productes/serveis a través d’elaboració i el disseny del material per als diferents mercats de referència, i tenir una millor visibilitat a les xarxes socials.
Finalment, en l’àmbit dels serveis a les persones, aquest any es dóna continuïtat al Dispositiu d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats especials a la Ribera d’Ebre, que després de tres anys es troba consolidat i ha passat a ser un servei de referència en l’àmbit de la inserció a la comarca tant en la millora de l’ocupabilitat de les persones com en la millora de la competitivitat empresarial.