Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dilluns, 1 de desembre del 2014

IV Jornada de debat Energia i Desenvolupament Local de la MADE


Móra la Nova va acollir dijous la 4a Jornada de debat Energia i Desenvolupament Local, organitzada per la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE). La majoria dels ponents han incidit en la necessitat de moderar el cost energètic per atreure inversions industrials al país. És el cas del president del Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, qui ha insistit que actualment és difícil plantejar qualsevol projecte industrial ignorant el cost energètic.
També el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha afirmat que la política tarifària sobre l’energia no es pot mantenir en els nivells actuals, sinó que ha d’ajustar-se fins a convertir-se en un motor de desenvolupament i creixement. Per la seua part, el gerent d’EolicCat, Jaume Morrón, ha posat damunt la taula que Catalunya -però també el conjunt de l’Estat espanyol i Europa- ampliïn de forma considerable la capacitat de generació d’energia d’origen renovable.


El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha remarcat la necessitat de creure en la implantació d’empreses al territori Made. En aquest sentit, Sanromà ha lamentat que l’Estat espanyol no escollís Ascó per instal·lar el magatzem centralitzat de residus nuclears. En la jornada també ha intervingut la directora de la nova Càtedra Made-URV, Maria Llop, qui ha explicat que a hores d’ara la producció d’energia al territori té poca importància pel que fa al nombre d’ocupats.
El president de la Made i alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha insistit en la necessitat que la generositat mostrada pels municipis que formen la Made en la generació d’energia reverteixi en aquest territori amb la instal·lació de noves activitats econòmiques. 

La MADE presenta la nova càtedra de l'URV Energia i Desenvolupament local

Durant la jornada s’ha presentat la nova càtedra de la URV, que s’encarregarà d’estudiar les repercussions econòmiques que les infraestructures energètiques tenen en l’economia dels municipis de l’entorn.