Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dijous, 23 de setembre del 2010

L’AMAC diu que l’informe d’Indústria ha estat falsejat per beneficiar Zarra


L'associació de municipis nuclears afirma que el govern espanyol ha acabat aplicant criteris polítics per davant dels tècnics i hauria de fer un nou informe.


L’Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC) ha exigit al govern espanyol la retirada de l’informe que situa el municipi de Zarra com el millor posicionat per emplaçar el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears i ha anunciat que impugnarà la decisió si finalment surt elegit.

El gerent de l’AMAC, Marià Vila d’Abadal, va acusar ahir el Ministeri d’Indústria d’haver falsejat l’informe que situa Zarra com el millor candidat per rebre l’MTC, i va anunciar que l’Associació impugnarà el procés, si cal als tribunals, si l’executiu espanyol es decanta finalment per la candidatura de València. Segons Vila d’Abadal, el govern espanyol ha acabat aplicant criteris polítics per davant dels tècnics i hauria de tirar enrere el procés i fer un nou informe imparcial. L’AMAC considera que les millors candidatures són les d’Ascó i Yebra.

L’Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears , de la què no forma part el municipi de Zarra, considera que l’informe que el Consell de Ministres va estudiar el passat divendres és «inacceptable» perquè falseja dades, i inclou informació interessada per poder presentar Zarra com la millor candidata. Segons Vila d’Abadal, incorpora errors com donar per segur que els terrenys de Zara tenen disponibilitat immediata, quan hi ha una sentència del TSJCV que anul·la la qualificació dels terrenys com a industrials i a més caldria un procés d’expropiació.

A més, segons el gerent d’AMAC, el municipi de Zarra és l’únic dels vuit candidats que no té els terrenys a peu de carretera i caldria fer una connexió d’entre quatre i set quilòmetres per terrenys privats i per altres municipis.

El ministre es defensa

D’altra banda, el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, va defensar ahir l’informe presentat davant el Consell de Ministres sobre la ubicació de l’MTC, una instal·lació que com més tardi en construir-se «serà pitjor», va advertir.

«El Ministeri ha complert amb el seu treball i estem satisfets», va dir Sebastián, que va qualificar l’informe de «impecable, públic, transparent i debatible com mai s’havia fet en aquest país», v afegir Sebastián

«Ara correspon al Govern prendre la decisió final», va apuntar a la sortida del ple del Congrés el ministre, qui ha assegurat que l’informe complementari que divendres passat va decidir demanar el Consell de Ministres «ja s’ha presentat».Preguntat per quan adoptarà el govern la decisió final, Sebastián va assenyalar que «ell no fa l’ordre del dia del Consell de Ministres» i va apuntar que la decisió de «quan es duu» correspon «a la persona que coordina aquest Govern».


2 comentaris:

La Ribera diu que si ha dit...

L'Ajuntament de la localitat ha entrat aquest divendres al registre de la Moncloa, del Ministeri d'Indústria i del Consell de Seguretat Nuclear un dictamen elaborat pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, que situa Ascó com a millor candidat des del punt de vista tècnic per acollir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears.

La Ribera diu que si ha dit...

Ascó envia a l'Estat un dictamen del Col·legi d'Enginyers que situa el municipi com a emplaçament idoni per al MTC.
L'Ajuntament de la localitat ha entrat aquest divendres al registre de la Moncloa, del Ministeri d'Indústria i del Consell de Seguretat Nuclear un dictamen elaborat pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, que situa Ascó com a millor candidat des del punt de vista tècnic per acollir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears.