Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

divendres, 26 de novembre del 2010

“La independència no va en contra de ningú, al contrari, va a favor de tots els catalans i les catalanes que viuen a Catalunya”


Més de 900 persones han rebut Solidaritat Catalana per la Independència al Teatre Fortuny de Reus. Han intervingut els candidats per Barcelona, Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran i el cap de llista per Tarragona, Hèctor López Bofill.

El cap de llista per Barcelona ha defensat la tesi que els catalans “tenim tot el dret de voler viure millor i de voler sortir de la crisi per nosaltres mateixos”. I s'ha referit a l'esperit de les consultes i de la manifestació del 10 de juliol com a dos moments clau en els quals “el poble s'ha mogut, ja ha fet el canvi, per tant, la independència és possible”. En aquest sentit, ha afegit que “és responsabilitat de tots els que estimem aquest país, que tots els homes i dones de Catalunya participin de la independència. La independència no va en contra de ningú, al contrari, va a favor de tots els catalans i les catalanes que viuen a Catalunya (...) i estic segur que la UE ho veurà amb bons ulls, perquè, entre d'altres coses, per fi hi haurà un estat seriós al sud d'Europa”, ha afegit. Laporta ha assegurat que la independència no trenca lligams amb ningú i que aquell català amb familiars a l‟estat espanyol “podrà visitar el parent d‟Extremadura, de Galícia, de Madrid o d‟on sigui per terra, mar i aire perquè la independència no trenca lligams amb ningú. Ara bé, quan torni a Catalunya hi haurà algú que vetllarà pels seus interessos”.

Laporta ha manifestat una vegada més respecte algunes acusacions interessades que diuen que s‟ha aprofitat de la presidència del Barça per fer el pas a la política: “Al contrari, he posat a disposició del país la meva popularitat i la meva trajectòria brillant al capdavant d‟un club que ha esdevingut el millor del món, el més solidari i el més catalanista”.

Al seu torn, Alfons López Tena, número dos per Barcelona, ha volgut parlar “tocant de peus a terra”: “Els diners els tenim, el que passa es que ens els roben i no fem res per impedir-ho”. Ha proposat la independència com a única via per poder recuperar aquests diners atès que l‟últim intent ha estat l‟Estatut. “Sense la independència només ens queda abaixar el cap davant una classe política acomodada i un Parlament i un govern català de fireta”, que segons López Tena no té cap competència: “Què s‟ha aconseguit en temes d‟immigració en els últims trenta anys?” ha preguntat. “Absolutament res!” ha respost. I en termes econòmics ha afegit que “ni la Gran Bretanya quan tenia l‟Índia va treure tants diners com treu Espanya de Catalunya”. Segons Alfons López Tena, “la independència no cau del cel, la dignitat no cau del cel, la llibertat no cau del cel, sinó que es conquereix, es guanya” i ha afegit que “volem ser lliures, volem governar-nos nosaltres mateixos i dins Espanya és impossible. Mai havia pensat que arribaríem en aquesta situació, i que CIU o ERC no tindrien un altre propòsit que continuar amb aquesta situació d‟empobriment nacional amb tots els sentits”.

Per la seva banda, Hèctor López Bofill, cap de llista de SI per Tarragona, ha assegurat davant el públic de Reus que “el 28N ha de quedar ben clar que el Baix Camp és una comarca alliberada i que no us deixareu enganyar”. Referint-se a la crisi econòmica en la qual es troba immersa Catalunya ha afirmat que si no es vota independència “aquests 30 milions d‟euros que deu la Generalitat es convertiran en 40 o es convertiran en un „corralito‟ (...) Res de continuar en aquesta Junta de Extremadura en la que s‟ha convertit la Generalitat de Catalunya”, ha afegit. “Els traïdors són els que mentre fèiem les consultes, des del Parlament de Catalunya es prohibia la ILP”, ha recordat López Bofill, que ha acusat de traïdors “els que intenten pidolar a veure què els donen”. Per acabar, ha volgut recordar “els nostres avantpassats i el deure de tota una generació perquè és important que ens n‟adonem que hi ha hagut gent que ha defensat Catalunya amb les armes i no pot ser que ara no siguem capaços de defensar Catalunya amb la democràcia (...) hem de rebentar la gàbia, i això ho hem de fer amb coratge, amb alegria”.

El candidat numero tres per Barcelona, Uriel Bertran, ha recordat quan la Coordinadora Nacional per les consultes independentistes va visitar la consulta de Reus i la gent demanava quan es votaria de veritat: “Ha arribat el moment de votar independència el dia 28 de novembre”. Bertran ha continuat exposant: ”Companys i companyes ja em pres totes les decisions incorrectes” i ha posat d‟exemple Letònia, Estònia, Montenegro, Kosovo... “Si ells ho han pogut fer, perquè no Catalunya? Nacions que de manera normal han decidit optar al dret de l‟autodeterminació i que ara formen part de la Unió Europea”. També ha afirmat que “l‟estat espanyol ha de ser rescatat per la UE; el que hem de decidir el 28N és si ens enfonsem amb ells o hem de pujar al vot salvavides que es diu la Catalunya lliure”. Finalment ha exclamat: “El Parlament de Catalunya mai més es tornarà a quedar sense independentistes”, fent referència als partits que de nom es diuen independentistes però que un cop al poder “s‟han tornat autonomistes”. “Catalans i catalanes, reusencs, reusenques, fem-nos lliures de Catalunya”, ha conclòs.