Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 5 de gener de 2011

Pressupost pel 2011 de l'Ajuntament de Móra la Nova

L'Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat un pressupost pel 2011 de 3,12 milions d'euros (3.119.325), un 20,49% menys que els 3,92 milions del 2010. L'alcalde, el convergent Joan Sabanza, el qualifica de pressupost “restrictiu” però que no impedirà “consolidar el creixement econòmic i social” del municipi, amb referència a la posada en marxa de la llar d'infants, la rebaixa del preu per la recollida de la brossa, els ajuts al transport per als joves que estudien fora de la comarca o un altre ajut a les famílies amb desocupats per al pagament de l'IBI. També destaca que no hi haurà increment de l'endeutament, que se situa en una ràtio del 4,78%.

El capítol d'inversions preveu una injecció de 303.000 euros, una quarta part del pressupost d'inversions pel 2010. L'explicació de l'equip de govern (CiU) és que gairebé han desaparegut les subvencions i, de fet, ara el gros de la inversió (93%) s'haurà de cobrir amb recursos propis. Les principals actuacions són la segona fase de les obres de la pista del poliesportiu o l'arranjament del passeig Mossèn Joan.

L'aprovació dels comptes es va fer en una sessió plenària tot just abans de Nadal amb els únics vots favorables dels sis regidors de CiU, al govern. Els tres regidors d'ERC i els dos del PSC-Innova van votar-hi en contra.