Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimecres, 28 d’agost de 2013

XI Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre


El proper dissabte, 14 de setembre, el Casal Municipal de Móra la Nova acollirà la XI Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu de les Terres de l’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner (@iramunt), el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i que en aquesta edició està dedicada a la jota ballada. Els objectius de la jornada són posar en comú les diferents experiències de recuperació de la jota, així com la recerca duta a terme dins i fora del territori en relació a aquesta tema.
L’acte començarà a les nou i mitja amb la rebuda de les persones inscrites i els parlaments inaugurals. A les deu del matí es farà la conferència marc, “El patrimoni etnomusical de les Terres de l’Ebre: el ball de la jota”, a càrrec de Lluís-Xavier Flores, Miquel-Àngel Flores i Joan-Lluís Monjo, membres de l’Associació d’Estudis Etnogràfics Grup Alacant, i continuarà amb la presentació de quatre comunicacions al voltant del món de la jota com a ball a les Terres de l’Ebre on s’exposaran recerques i treballs, entre altres, del ball de mantons d’Ulldecona i de la jota ballada a la Fatarella, que aniran a càrrec de Josep Bargalló, Carme Balagué, Tomàs Queralt, Dolors Serra, Francesc Lavega i Joan Pellisa. Seguidament hi haurà la taula rodona “Experiències de recuperació i difusió de la jota”, moderada per Mireia Grangé i amb la participació d’Anna Pallarès, Ester Baiges, Arturo Gaya i Sergi Massip. La jornada clourà amb una visita guiada a l’exposició “Expojota”, a càrrec de la Casa de la Jota, i amb la participació a la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre 2013 que enguany és acollida per la població veïna d’Ascó.
La inscripció per participar a la jornada ja és oberta al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, -cultura@riberaebre.org i al telèfon 977 401 851-, fins al dia  10 de setembre, té un preu de 20 euros i inclou el dinar. Tot i això, el públic que ho desitgi pot participar a les sessions com a oient.