Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dissabte, 8 de gener del 2011

Sebastián contacta amb el Govern per sondejar l’opció d’ubicar l’MTC a Ascó



Sebastián, titular d’Indústria a Madrid, va parlar amb el nou conseller d’Empresa, el català Francesc Xavier Mena, a finals de la passada setmana


El ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, anuncià el passat 23 de desembre en roda de premsa posterior al Consell de Ministres que un cop es constituís el nou Govern reprendria el diàleg amb els seus nous responsables per abordar la possibilitat d’ubicar el magatzem de residus nuclears a Ascó. Doncs bé, una setmana després, el dia 30 de desembre, l’endemà del nomenament dels nous consellers, el ministre Sebastián va trucar personalment al titular d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, per a reprendre el diàleg sobre l’MTC.
Així ho va anunciar el mateix Mena en una recent entrevista radiofònica a Catalunya Ràdio, en la qual destacà la seva amistat «personal des de fa molt de temps» amb Sebastián, una relació que espera que «ajudarà en el transcurs de les conserves».
Mena anuncià que en aquest primera trucada es va produir un «intercanvi d’impressions» sobre l’opció d’ubicar l’MTC a Ascó, sense voler desvetllar més detalls al marge d’anunciar que es prendria «la millor decisió». Tampoc es pronuncià clarament en contra o a favor de la instal·lació nuclear, com si que ho havia fet el seu antecessor en el càrrec, Antoni Castells, conseller d’Economia d’un govern contrari a la ubicació del magatzem.
El nou conseller recordà que s’ha unit a l’Executiu com a conseller independent
però que es deu a les línia política general del partit i valorà la importància de les actuals fonts d’energia pel país, tot destacant la produïda a les centrals nuclears.
En aquesta configuració energètica, explicà,
«el component nuclear està molt assentat i per tant no es pot canviar d’un dia per l’altre».

1 comentari:

Viure als "Masos" ha dit...

Francesc Xavier Mena explica com s'ha d'encarar el 2011 per tornar a créixer

28 de Desembre de 2010

Francesc Xavier Mena, catedràtic i professor d'Economia d'ESADE, pronostica el 2011 com l'"any de transició" de l'economia espanyola. Mena assegura que "es tractarà d'un any complicat, d'estancament, però, si es duen a terme les reformes necessàries, el 2012 tirarem endavant com un avió a reacció", assegura.
Per això, el professor d'ESADE explica com s'ha d'encarar el proper any per poder tornar a créixer. "Per tal que aquest creixement sigui una realitat, caldrà dur a terme algunes reformes, les bases de les quals s'haurien de fixar com més aviat millor". Concretament, remarca que s'han de donar dues condicions per seguir el camí del creixement: despalanquejament i sanejament (sobretot, pel que fa a l'exposició immobiliària del sistema financer espanyol).
Entre les reformes necessàries per al sanejament de l'economia espanyola, Mena destaca la del sistema financer. Sobre aquest tema, el catedràtic d'ESADE parla de la difícil situació per la qual passen bancs i caixes espanyoles, però destaca la solvència de grans entitats espanyoles, com Banco Santander, Caja Madrid, BBVA, La Caixa i Banco Popular, l'activitat de les quals representa el 61 % del mercat.
Sobre el sistema de pensions, Mena qualifica de "necessària" la reforma que el Govern espanyol té previst aprovar el pròxim 28 de gener. "La nostra pensió salarial és de les més elevades d'Europa; encara estem en superàvit, però, sense reformes, s'acabarà aviat amb el fons de reserves", assegura.
A l'últim, el professor i catedràtic d'ESADE destaca altres àmbits que també els cal un canvi de model per ser més sostenibles, com el creixement i el deute públic.