Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dijous, 16 de desembre del 2010

El Congrés insta el govern estatal a decidir de seguida on es farà l'MTC

La comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats va aprovar ahir una resolució presentada pel portaveu del PSC, Francesc Vallès, i que va rebre el suport de tots els grups excepte IU-ICV, en què s'insta el govern espanyol a “procedir” de manera urgent a la designació definitiva de l'emplaçament del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, a què aspira Ascó.

La resolució apel·la a la finalització del procés tutelat per la comissió interministerial per establir els criteris de l'emplaçament, que es va traduir en una llista d'aspirants que encapçala Zarra –al davant d'Ascó–; en la resolució també es demana el “màxim consens possible” amb els governs autonòmics, com en anteriors resolucions del Senat o del Congrés mateix. Per la seva banda, la coordinadora anticementiri nuclear de Catalunya anirà demà a Madrid per presentar a La Moncloa els informes que, segons els contraris, invaliden la candidatura d'Ascó a l'MTC.
Al mateix temps ja s'ha obert el període d'al·legacions a l'MTI d'Ascó. L'estudi d'impacte ambiental del magatzem temporal individualitzat (MTI) de residus nuclears de la central d'Ascó s'ha sotmès a informació pública, segons publicava el BOE en l'edició d'ahir. Així, a partir d'avui dijous s'obre un període de 30 dies per examinar el projecte i presentar les observacions i al·legacions que es consideren oportunes. L'MTI costarà 16 milions d'euros i hauria d'estar operatiu la tardor del 2012.