Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

divendres, 10 de desembre del 2010

Tancada a favor de l'MTC a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

El Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre deixarà la seu comarcal després del Consell de Ministres, que confien que no descartarà l'opció d'Ascó

Els defensors de l'MTC sostenen que permetria reactivar l'economia de la comarca i recorden que, segons l'informe de Catalunya Caixa, la Ribera d'Ebre està a la cua del país pel que fa al PIB.
“Les instal·lacions del Consell Comarcal s'han utilitzat en diverses ocasions per diferents entitats en defensa de les seues reivindicacions i això és també el que fem nosaltres”, va manifestar el portaveu del Grup Veïnal Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde, un dels veïns que ahir a la tarda s'hi va tancar. Uns deu membres d'aquesta entitat van ocupar la sala de plens, on es quedaran fins avui al migdia. “Esperarem la roda de premsa posterior al Consell de Ministres”, va dir Alcalde. En el cas que el Consell de Ministres no decideixi l'emplaçament del cementiri nuclear en la reunió d'avui, els favorables a la candidatura d'Ascó deixaran la seu comarcal. “Si s'aprova la instal·lació de l'MTC a Ascó aprofitarem per celebrar-ho”, va dir el portaveu del Grup Veïnal Ribera d'Ebre, que no preveu entre les diverses opcions que l'executiu descarte la candidatura de la Ribera d'Ebre. Durant la tarda d'ahir una cinquantena de persones favorables a l'MTC van passar per les instal·lacions del Consell que el Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre va demanar fer servir per carta al president del Consell.
Una desena de veïns d'Ascó i de la comarca passaran la nit tancats a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per visualitzar el moviment partidari a la ubicació del cementiri nuclear a Ascó i en resposta a la tancada que van dur a terme els contraris a la instal·lació la setmana passada. L'acció ha estat organitzada pel Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre i ha estat secundada pels alcaldes de Móra La Nova i Ascó (CiU) i Riba-roja d'Ebre (PSC). Al llarg de la nit unes 60 persones han recolzat l'acció i s'han apropat a la seu comarcal. El grup ha aprofitat per demanar al govern comarcal 'que sigui neutral' i treballi per millorar l'enconomia de la Ribera d'Ebre.

1 comentari:

Viure als "Masos" ha dit...

El grup de CiU al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha demanat la dimissió del president de l'ens, el republicà Bernat Pellisa. En concret, CiU acusa Pellisa d'“absoluta inacció, deixadesa i falta d'interès per l'economia i l'atur de la comarca”. CiU s'ha ofert a conduir, “des de l'oposició”, la política de desenvolupament econòmic de la Ribera d'Ebre, fins a les municipals.