Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dissabte, 4 de desembre del 2010

Quatre nous centres educatius de les Terres de l'Ebre esdevindran instituts escola el curs 2011-2012

Concretament, els nous instituts escola seran el del Perelló, “on fa 3 anys hi ha un nou edifici que ja es va construir pensant en aquesta tipologia de centre, amb serveis comuns com menjador, gimnàs, biblioteca, etc, i, per tant, ara fem un pas endavant a nivell administratiu amb la creació d’una única direcció” ha explicat M.Àngels Rojas.

D’altra banda, es crearan també instituts escola a St. Jaume d’Enveja, Móra la Nova i a l’EMD Jesús (Tortosa). En el cas de St. Jaume d’Enveja els alumnes assisteixen actualment a l’institut Berenguer IV d’Amposta però “l’efecte pont entre St. Jaume i Deltebre ens portava a haver d’ampliar l’institut d’aquest municipi per la seva proximitat i també mantenir beques de transport i menjador. Per tant, davant la demanda de St. Jaume i per la situació de contenció econòmica hem cregut adient implementar el nou centre al mateix municipi” – destacava la director territorial d’Educació. També en aquest sentit s’han aplicat els mateixos criteris als centres de Móra la Nova, que fins ara traslladava els alumnes a l’institut de Móra d’Ebre, i a Jesús on el alumnes s’havien de desplaçar fins a l’institut de Roquetes.
Aquests nous instituts escola imparteixen tot l’ensenyament obligatori, dels 3 als 16 anys, excepte el Perelló que també ofereix Batxillerat.; mentre que el post-obligatori es continuarà impartint als tradicionals instituts.