Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dimarts, 13 de setembre del 2011

Móra la Nova liquida el 2010 amb superàvit

L'Ajuntament de Móra la Nova ha liquidat el pressupost del 2010 amb un superàvit de 764.738 euros, a diferència d'altres municipis riberencs, que arrosseguen deutes de milions d'euros.

Aquesta higiene econòmica servirà per destinar recursos al pressupost del 2011.

L'alcalde de Móra la Nova, Ferran Bladé, senyala que la industrialització i l’impuls del polígon del Molló són objectius prioritaris. S'engegarà un programa d’ajuts a la inversió industrial i a la creació de treball, així com un pla de captació d’empreses. Bladé ha explicat que volen atraure indústries respectuoses amb el medi ambient i amb la resta de normatives, deixant de banda qüestions de caràcter polític.

Bladé ha detallat altres projectes que Móra la Nova vol tirar endavant, com ara la construcció del nou institut-escola, un tanatori, nous equipaments per la llar d'infants, la reforma integral de la Part Vella o la darrera fase del poliesportiu amb la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol i el sanejament complert del complex esportiu. Es deixarà una reserva de 150.000 € per a imprevistos.

Ha repassat els projectes per recuperar el patrimoni ferroviari i industrial a Móra la Nova com la posada en funcionament d’un tren turístic entre la Costa Daurada, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, fins a Casp i la promoció del Centre d'interpretació del ferrocarril.

Finalment, l’alcalde moranovenc s’ha manifestat totalment obert a establir noves vies de col·laboració amb la població veïna de Móra d’Ebre.

1 comentari:

Viure als "Masos" ha dit...

L'alcalde de Móra la Nova va donar compte, en el Ple municipal del passat dia 7 de setembre, del resultat de la liquidació del pressupost de l'exercici 2010, amb un resultat positiu de 764.738,18 €.

Després d'expressar la seua satisfacció pel resultat, Ferran Bladé va anunciar que d'aquests recursos extraordinaris, que s'incorporaran al pressupost del 2011, se n' utilitzaran fins a 614.610 € per finançar la darrera fase de l'obra "Pista i Serveis al Poliesportiu", nous equipaments per a la Llar d'Infants o el Tren turístic "El Caspolino" entre altres.

La resta del superàvit (150.129 €) serà de lliure disposició per fer front a imprevistos o necessitats que vagin sortint al llarg de l'exercici, amb la qual cosa queda de manifest que l'ajuntament de Móra la Nova continua gaudint d'una situació econòmica molt sanejada.

En temps de greus dificultats econòmiques, en la majoria d'administracions i en especial la local, aquest resultat positiu i el fet de tindre un nivell d'endeutament molt baix (95 €/habitant), ha de permetre continuar amb la política de no incrementar la pressió fiscal als moranovencs amb la congelació de taxes i impostos mentre duri la situació de crisi generalitzada, i alhora fer front als reptes i compromisos que l'equip de govern de CiU s'ha marcat per l'actual legislatura.