Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dilluns, 31 d’octubre del 2011

La Ribera vol que la línia de Saragossa a Móra i Tarragona sigui un ramal del corredor

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat per unanimitat una moció que insta el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Ministeri de Foment a efectuar les "gestions necessàries per tal d'incloure la línia ferroviària de Saragossa-Casp-Móra la Nova-Tarragona com a ramal, dins del projecte del corredor ferroviari del Mediterrani". La moció també demana a les administracions que adaptin aquest recorregut "a l'ample de via internacional", amb "la instal·lació d'un tercer rail al llarg de tot el recorregut". Segons destaquen, el projecte tindria un "impacte positiu" per als polígons de Móra la Nova, Flix i per al conjunt de la comarca.

"Les oportunitats són històriques i no s'han de deixar passar", ha declarat el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el convergent Jordi Jardí, tot recordant la unitat de la societat civil i l'àmbit polític de les terres de Lleida a l'hora de reivindicar que el ramal del corredor del Mediterrani interior passi per les comarques lleidatanes per reclamar la mateixa sensibilitat des del sud de les Terres de l'Ebre.

"Trobo a faltar la mateixa reacció de la societat civil de les nostres Terres de l'Ebre. Sempre he reclamat que si volem pertànyer a les Terres de l'Ebre ens han de convèncer de què hi hem de pertànyer. M'hi sento molt a gust però trobo a faltar que la gent de les comarques del Montsià i del Baix Ebre s'alineïn en aquest cas amb la Ribera d'Ebre per reclamar aquesta infraestructura que és del tot necessària", ha afegit.

Segons Jardí, aquest ramal del corredor del Mediterrani passant per la comarca de la Ribera d'Ebre "també ajudaria a reequilibrar territorialment el nostre país". "Nosaltres també tenim dret i la voluntat de créixer i de progressar i reclamem dels responsables polítics, de manera transversal, a les Terres de l'Ebre que s'alineïn al costat del govern i de l'oposició del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre reivindicant aquest infraestructura necessària", ha reclamat.

D'altra banda, el ple va tombar amb els vots de l'equip de govern de CiU, una moció presentada també pel grup comarcal d'ERC-AM en defensa del sistema sanitari públic a la comarca.