Aquest blog vol posar de manifest que a Móra la Nova hi ha veïns que simpatitzem amb qualsevol inversió que dinamitzi l'activitat econòmica de la Ribera d'Ebre així com informar de fets rellevants de l'actualitat local i comarcal i si s'escau fins i tot nacional o internacional.

dilluns, 19 de desembre de 2011

La Ribera d’Ebre tindrà un centre d’emprenedors al polígon del Molló


El president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí, ha anunciat la construcció d'un centre per a emprenedors al nou polígon industrial del Molló, a Móra la Nova. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Jardí ha assenyalat que el Consell Comarcal mantindrà la col·laboració amb el Centre d’Empreses La Ribera, de Flix, i fins i tot ampliarà la seva implicació amb la presència física del ens en aquest centre empresarial del polígon flixenc. Però al marge d’aquesta col·laboració, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també impulsarà la construcció d’un centre de negocis al polígon del Molló, que no serà ben bé un viver d’empreses. Jardí ha concretat que aquesta actuació es finançarà a través del pla per a la industrialització de les Terres de l’Ebre, i que per tant hauria de ser una realitat durant els primers mesos del 2012. Segons el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els nous emprenedors disposaran d’un espai amb unes condicions molt més avantatjoses que si s'instal·lessin en un viver d'empresses. Jardí donarà més detalls sobre el projecte en la comissió de reindustrialització de la Ribera d’Ebre que formen totes les forces polítiques.

1 comentari:

Viure als "Masos" ha dit...

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre adquireix una parcel•la al polígon industrial del Molló per ubicar-hi la planta de triatge i valoració de residus (27/01/2012)

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i Albert Rovira en representació de l’Incasòl, han signat l’escriptura de compravenda de la parcel•la número 8, de 6.010 metres quadrats de superfície, del polígon industrial del Molló, als termes municipals de Móra la Nova i Tivissa. Es tracta de la parcel•la on l’ens comarcal té previst la construcció de la nau destinada a la planta de triatge i valorització de residus.
L’import d’aquesta compra ha estat de 212.776,30 euros, IVA inclòs, que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha fet efectius mitjançant la subvenció rebuda d’ACC1Ó, l’agència del Departament d’Empresa i Ocupació per a la Competitivitat de l’Empresa Catalana, en el marc del pla de reindustrialització de les Terres de l’Ebre.
Jordi Jardí ha explicat que “la planta de triatge és una oportunitat i una activitat industrial que serà capdavantera i pionera”. Segons Jardí, en aquesta planta “es farà una tria de la part valoritzable dels residus que generem a les nostres cases i que ara arriben a l’abocador de Tivissa per aprofitar-los i posar-los en valor ja sigui com a biomassa o altres usos de reaprofitament” .
El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha afegit que la planta de triatge tindrà una capacitat “d’unes 150.000 tones de material a l’any i permetrà allargar en un 25% la vida útil de l’abocador de Tivissa”. A més, Jordi Jardí ha avançat que aquesta activitat industrial permetrà “la contractació d’una trentena de persones entre els dos torns previstos i la previsió es que estigui enllestida al primer trimestre de 2013”.
La planta de triatge i valoració de residus serà la primera activitat que s’implanta al polígon industrial del Molló, situat entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa.